دارچین و دیابت

اثرات دارچین بر کاهش قند خون کاملا شناخته شده است. به غیر از اثرات مفیدی که بر مقاومت به انسولین دارد از چندین مکانیسم دیگر برای کاهش سطح قند خون بدن استفاده می کند.

مکانیسم اول: مطالعات نشان داده است دارچین با دخالت در تولید و ترشح آنزیم های گوارشی مختلف، موجب کند شدن تجزیه کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش می شود. به این ترتیب میزان گلوکز وارد شده به خون بعد از خوردن غذا را کاهش می دهد.
مکانیسم دوم: دارچین حاوی ترکیبی است که می تواند تا حدودی نقش انسولین را ایفا کرده و برداشت گلوکز توسط سلول ها را به میزان زیادی بهبود ببخشد. هر چند بسیار کندتر از خود انسولین عمل می کند.
آزمایشات متعدد اثرات ضد دیابتی دارچین را تایید کرده و میزان تاثیر آن بر کاهش سطح قند خون ناشتا را 29-10% اندازه گیری کرده اند. دوز موثر مصرف دارچین 6-1 گرم در روز است.
تازه ترین تحقیقات نشان می‌دهد بیماران مبتلا به دیابت می‌ توانند با افزودن کمی دارچین به رژیم غذایی خود به حفظ سلامت بدنشان کمک کنند. در یک مطالعه بیماران دیابتی که به مدت 40 روز، روزانه یک گرم دارچین به رژیم غذایی معمول خود افزودند، میزان قند خون، کلسترول و چربی‌های خونشان تا 30 درصد کاهش یافت و کاهش میزان کلسترول ، قند و چربی خون در بیماران دیابتی تاثیر مفیدی در بهبود سلامتی دارد.
دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلول ها را بهبود می بخشد و با کاهش تدریجی قند خون، از خستگی و تاری دید دیابتی ها می کاهد و چون تقریبا بدون کالری است افراد چاق و مبتلایان به دیابت می توانند با نظر پزشک متخصص از آن در رژیم غذایی شان استفاده کنند. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده که دارچین سوخت و ساز گلوکز را تا حدود 20 برابر بالا می برد.
انسولین یکی از هورمون های کلیدی بدن است که متابولیسم و مصرف انرژی را تنظیم می کند. انسولین هم چنین برای انتقال قند خون، از جریان خون به درون سلول ها ضروری است. ولی مشکل این است که بسیاری از افراد نسبت به اثرات انسولین مقاوم هستند. این وضعیت به عنوان مقاومت به انسولین شناخته می شود و از نشانه های بارز بیماری های خطرناکی مانند سندروم متابولیک و دیابت نوع 2 به شمار می رود.
مصرف دارچین به طور چشمگیری مقاومت نسبت به انسولین را کاهش می دهد. به این ترتیب دارچین به صورت غیر مستقیم در کاهش سطح قند خون بدن نقش دارد. وقتی بدن حساسیت خود را نسبت به هورمون انسولین از دست می‌دهد، دیابت نوع دوم بروز می‌کند. انسولین قند را از خون به سلول های بدن منتقل می‌کند تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد، بنابراین وقتی بدن به انسولین پاسخ ندهد، مقدار قند یا گلوکز در خون بالا می‌رود و منجر به خستگی و تاری دید می‌شود. افزایش قند خون در دراز مدت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ، نارسایی کلیوی و نابینایی را افزایش دهد. افزودن مقدار کمی دارچین به چای ، آب پرتقال یا غلات مفید است. با جوشاندن آب با یک تکه دارچین به راحتی می‌توان چای دارچینی نیز تهیه کرد.
دارچین همچنین از بروز دیابت نوع دوم در افراد در معرض خطر جلوگیری می‌کند. دارچین حاوی برخی مواد است که مصرف زیاد آن می‌تواند سمی باشد بنابراین در مصرف این ماده غذایی باید دقت کرد. در این مطالعه
60 بیمار مبتلا به دیابت نوع دوم روزانه 1، 3 یا 6 گرم دارچین یا معادل آن آرد گندم ( به عنوان دارونما ) مصرف کردند. آرد گندم و دارچین به شکل کپسول استفاده می شد.
میزان گلوکز، چربی و کلسترول تمام بیمارانی که دارچین مصرف کردند تا
30 درصد کاهش یافت، اما هیچگونه تغییری در کسانی که دارو نما دریافت کردند مشاهده نشد.
دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلول ها را بهبود می‌بخشد. دارچین تقریبا هیچ کالری ندارد، به همین خاطر دیابتی‌ها بدون خطر چاق شدن می‌توانند با افزودن دارچین طعم مطبوعی به غذای خود بخشند.هر گرم دارچین کمتر از
3 کالری دارد که بسیار اندک است.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که دارچین ظاهرا به سلول های چربی در تشخیص و واکنش به انسولین کمک می‌کند. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نیز نشان داده بود که دارچین سوخت و ساز گلوکز را حدود بیست برابر می‌کند.

دارچین و دیابت

برترین ها قدس آنلاین نوآورد

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s