طرز تهیه خیارشور خانگی

طرز تهیه خیارشور بدون سرکه با سنگ نمک و زاج ترشی

  • ۲ کیلوگرم خیار ریز قلمی
  • ۲۰۰ گرم برگ کرفس
  • ۲۰۰ گرم شوید
  • یک کیلوگرم ترخون
  • ۴ حبه بزرگ سیر
  • ۴ عدد فلفل سبز تند
  • یک تکه کوچک (به اندازه یک نخود) زاج سفید
  • سنگ نمک به میزان لازم

سبزی ها و خیارها را بشویید و منتظر بمانید تا کاملا خشک شوند (زیرا اگر خیس باشند کپک می زنند)، لازم نیست سبزی ها را خرد کنید. آب نمک را روی اجاق بگذارید تا بجوشد (تقریبا به ازای هر۱۵ لیوان آب یک لیوان سنگ نمک خرد شده) در انتها زاج سفید را نیز در آب نمک ریخته و زمانی که کاملا حل شد، قابلمه را از روی گاز بردارید.

خیار و سبزی ها را لایه لایه داخل شیشه دردار ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید، آب نمک را بریزید روی مواد تا شیشه کاملا پر شود. بعد درب شیشه را محکم ببندید. بسته به دمای هوا زمان لازم برای آماده شدن خیارشور متفاوت خواهد بود، هرچه هوا گرمتر، زمان لازم هم کمتر.

توجه: دمای آب و نمکی که روی خیارشور می ریزید بسیار مهم است. آب باید گرم (نه داغ و نه سرد) باشد یعنی زمانی که انگشت خود را در آن قرار دهید گرما را احساس کنید اما انگشتتان نسوزد.

متن کامل مقاله در «طرز تهیه خیارشور»

منابع مقاله: آکا ایران هفت گنج

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s